Botanisk hage i Oslo

Botanisk hage
Botanisk hage på Tøyen i Oslo er Norges eldste botaniske hage, den ble etablert i 1814. Hagen og samlingene er siden blitt del av Naturhistorisk museum, sammen med blant annet Geologisk og Zoologisk museum. Naturhistorisk museum ligger under Universitetet i Oslo (UiO). Botanisk hage har et areal på 150 mål, med rundt 35000 planter, fordelt på 8500 arter fra ulike deler av verden. Utvalget er under stadig utvidelse og omlegging.
Pyramideeiken er del av hagens arboret


Hagens areal var ved etablerig 75 mål og UiOs eldste bygning, Tøyen hovedgård, ligger i hagen. Hagens arealer ble stukket ut alt i 1814, men først anlagt i perioden 1815 til 1918 av den tysk-danske gartneren Johan Siebke. Hagens plan var utarbeidet i København. Botanisk hage er siden doblet i størrelse. Området er delt i temaer som systematisk avdeling, nytteveksthage, fjellhage og arboret. De to utstillingsveksthusene Palmehuset og Victoriahuset er del av Botanisk hage.

Botanisk museum (etablert 1863) ble slått sammen med Botanisk hage i 1975. Botanisk hage formål er å formidle kunnskap om mangfoldet i planteriket og ikke minst betydningen av bevaring av dette mangfoldet. Planter som er truet eller sårbare i norsk natur blir ivaretatt i Botanisk hage.

I 1995 ble Botanisk hage kåret til Årets grønne park. Parken er en grønn lunge og et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning. Besøk



Related

Reiseforslag 7053166183472333493

Følg oss

Facebook Follow on Twitter Få alt nytt til din epost

PopulærT

Om

Bloggen skal være ment som en inspirasjonskilde, og gi deg nyttige tips før reisen. Du vil finne gode tilbud på reiser til ulike reisedestinasjoner verden over. Denne siden vil oppdaters jevnlig men nytt innhold med reisetips ti fjærn og nær, så det kan lønne seg å følge oss på facebook for å få det aller siste først.
item